به گزارش همشهری آنلاین، اگر میخواهید غذاهای همیشگیتان را با طعم تازهای بچشید، بهتر است با برخی از سسهای تازه وارد بیشتر آَشنا شوید. این روزها برای هر نوع ذائقهای سس پیدا میشود و برای غذاهای گوشتی مانند انواع مرغ، ماهی و کبابها سسهای ویژهای وجود دارد. پس فقط به سس گوجه فرنگی معمولی یا انواع تند آن اکتفا نکنید و این بار بین قفسههای فروشگاهها به دنبال طعمهای تازه باشید.
سس سیر
برای اینکه طعم و بوی برخی از غذاها مانند میگو و ماهی را ملایمتر کنید، بهتر است سراغ سس سیر بروید. این سس طعم سیر ملایمی دارد. با مصرف آن نگران بوی بد دهانتان نباشید چون مقدار سیر آن در حدی نیست که آزاردهنده باشد. برای اطمینان میتوانید بعد از غذا کمی نعناع تازه را بجوید. سرکه، خردل، روغن مایع و تخم مرغ سایر موادی هستند که به این سس اضافه شدهاند. سس سیر رنگ سفید شفافی دارد و تکههای ریز سبزیجات معطر داخل آن قابل تشخیص هستند. یک ظرف ۴۰۰ گرمی از این سس حدود هزار و ۲۰۰ تومان قیمت دارد.
سس کباب
از خانواده سسهای گوجهفرنگی است اما مزه آن با سسهای قرمز معمولی تفاوت دارد، کمی ترش و شیرین و رقیقتر است. سس باربیکیو یا همان سس کباب با استفاده از انواع ادویهجات، طعمدار شده و کمی هم بوی دود میدهد. قیمت این سس حدود ۳ هزار تومان است. اگر اهل خوردن کباب هستید بهتر است یک سس باربیکیو هم در یخچال خانهتان داشته باشید.
سس کاری
یک سس خوب و خوشمزه برای انواع مرغ است و غذاهای خشک و ساده را خوش خوراکتر میکند. با خوردن آن میتوانید عطر و مزه کاری را به خوبی احساس کنید. طعم آن کمی تند است و جالب است بدانید در ترکیب آن از عصاره برخی از میوهها مانند انبه، آناناس، آب سیب، ادویهجات، خردل و... استفاده شده است. این معجون خردلیرنگ حدود ۳ هزارتومان قیمت دارد و وزن آن ۲۵۰ گرم است.
سس انار
طرفداران غذاهای ترش حتما سس انار را میپسندند. در ترکیب این سس از پوره انار استفاده شده و رنگ آن قهوهای تیره است که میتوانید دانههای خیلی ریز و نرم انار له شده را داخل آن ببینید. سس انار با انواع غذاهای گوشتی جور درمیآید. اگر از طعم یکنواخت جوجهکبابهای خانگی خسته شدهاید، این بار آن را با سس انار امتحان کنید. انواع ماهی و میگو هم با سس انار خوشمزهتر میشوند. قیمت این سس ۲۶۰ گرمی حدود هزار و ۵۰۰ تومان است.
سس تایلندی
اگر غذاهای پر ادویه میپسندید، حتما از طعم تند و تیز این سس لذت میبرید. سیر، سرکه، ادویهجات معطر و فلفل قرمز اصلیترین مواد تشکیلدهنده این سس هستند. پس خودتان میتوانید حدس بزنید که تا چه اندازه تند است. این سس چربی ندارد و یک طعمدهنده خوب برای غذاهای سوخاری، دریایی و گوشتی به حساب میآید. رنگ سس تایلندی گلبهی و شفاف است. حتی میتوانید تکههای فلفل قرمز را داخل آن تشخیص دهید. قیمت این سس ۲۶۰ گرمی حدود هزار و ۵۰۰ تومان است.
سس سویا
اگر به پخت غذاهای چینی وارد باشید، حتما میدانید که یکی از اجزای اصلی این غذاها سس سویاست. علاوه بر این برای مزهدار کردن انواع سوپ، مرغ، ماهی و سبزیجات هم از آن استفاده میشود. این سس از دانههای سویا بهدست میآید و به همین دلیل از لحاظ تغذیهای ارزش خوبی دارد. یکی دیگر از کاربردهای سس سویا ترد کردن گوشتهای کبابی است.
میتوانید قبل از کباب کردن گوشت، آن را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در این سس بخوابانید تا ترد و نرمتر شود. البته اضافه کردن این سس به غذاها رنگ آنها را کمی تیرهتر میکند. سس سویا کمی هم شور است. بنابراین هنگام استفاده از آن مقدار نمک غذا را کمتر در نظر بگیرید. یک شیشه ۱۵۰ میلی لیتری سس سویا هزار و ۱۰۰ تومان قیمت دارد.
سس تارتار
یک طعمدهنده خوشمزه برای غذاهای شماست که مزه متفاوتی دارد. ظاهر آن کمی شبیه سس هزار جزیره است اما رنگ روشنتری دارد و در ترکیب این محصول تازه از خیارشور و سبزیجات معطر استفاده شده تا یک سس جدید به بازار عرضه شود. تکههای کوچک خیارشور و سبزیجات معطر در این سس قابل تشخیص هستند. سس تارتار را به انواع ساندویچ، غذاهای گوشتی، مرغ سوخاری، میگو، ماهی و... بیفزایید و با خرید آن غذای همیشگیتان را لذیذتر کنید. قیمت این سس ۲۳۰ گرمی حدود هزار و ۵۰۰ تومان است.
سس خردل
این سس هم طرفداران خاص خودش را دارد و در سراسر دنیا انواع و اقسام سسهای خردل به فروش میرسند. برخی از سسهای خردل طعم تندی دارند و گروهی دیگر ملایمتر هستند.
می توانید سس خردل را به ساندویچهای تنوری یا ماهی سوخاری اضافه کنید یا همراه با سیب زمینی سرخ کرده و مرغ بریان سر میز بیاورید. ترکیب سس خردل با سس قرمز هم غذای شما را خوشرنگ و اشتهایتان را تحریک میکند. در تهیه این سس از پودر دانههای خردل استفاده میشود که از درخت خردل بهدست میآیند.
دانههای خردل از بروز فشار خون و سرطان پیشگیری و معده شما را به ترشح اسید و هضم بهتر غذا وادار میکند. علاوه بر این خردل خاصیت ضد باکتریایی و ضدمیکروبی هم دارد. اگر به این سس علاقه دارید یادتان باشد که در مصرف آن زیادهروی نکنید چون مصرف مداوم آن مخاط دستگاه گوارش را از بین میبرد. سس خردل را به غذاهای در حال پخت هم اضافه نکنید چون در اثر حرارت ارزش غذایی خودش را از دست میدهد. سس خردل یکی از سسهای کمکالری است. پس اگر از بابت اضافه وزن نگرانی دارید به جای سایر چاشنیهای پرکالری سس خردل بخرید. قیمت ۱۷۰ گرم سس خردل ملایم ۹۰۰ تومان است.
نگهداری از سسها
همیشه سسها را در جای خشک و خنک و دور از نور نگهداری کنید.
بهترین زمان مصرف سسها تا ۶ ماه پس از تاریخ تولید است. هنگام خرید تاریخ تولید و انقضا را با دقت بخوانید.
تا قبل از اینکه در سس را باز نکردهاید میتوانید آن را خارج از یخچال هم نگه دارید اما بعد از باز کردن پلمپ حتما سس را داخل یخچال بگذارید.
به غیراز افزودنیهای رایج داخل سسها، خودتان هم میتوانید سسهای آماده را با ریحان، ترخون، زیره یا نعناع طعمدار کنید.
نظر شما